top of page
Euro

Computerbril

Beter voor jou , je ogen en je lichaam

Computerbril, ook bekend als externe visie corrigerende bril, zijn speciaal ontworpen brillen voor recept om u te helpen comfortabel te functioneren, zelfs bij het gebruik van verschillende andere elektronische apparaten of een computer. Computer Eye Strain en Computer Vision Syndroom zijn de afgelopen jaren toegenomen. Veel individuen ervaren zowel de eissterain als het computervisie-syndroom in de loop van hun carrière. Sommige van deze personen hebben geen adequate training gehad of misschien zijn onjuist verteld hoe ze om hun ogen moest zorgen tijdens het gebruik van hun computer. Door enkele eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste bril voor uw behoeften kiest.

In termen van de symptomen die ervaren door degenen die  een computerbril dragen, melden de meeste gebruikers dat ze geen droge ogen ervaren, maar eerder merken ze het alleen wanneer ze iets te klein zijn om op de juiste manier te lezen. Andere symptomen zijn wazig zicht en verhoogde verblinding. Sommige mensen met computervisie-syndroom ervaren zeer ernstige symptomen zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn en wazig zicht. Als u een van deze symptomen opmerkt wanneer u uw computer-bril draagt, is het raadzaam om onmiddellijk uw arts te raadplegen. Hij of zij kan u testen om te zien of u een Computer Vision-syndroom hebt en zo ja, de juiste behandeling ontwikkelt.

Er is opgemerkt dat de computer glazen ook verblinding kan veroorzaken. Er is echter een manier om verblinding te minimaliseren en dat is door gepolariseerde lenzen te dragen. Gepolariseerde lenzen filteren het blauwe licht uit en minimaliseer de verblinding die afkomstig is van het computerscherm. Hoe donkerder de kleur van de lens, hoe beter omdat zwart de minste hoeveelheid blauw licht produceert. Zonnebril met een breed scala aan kleuren zullen ook verblinding voorkomen terwijl het contrastniveau en de visuele helderheid toeneemt.

Een computerbril zonder sterkte is ook handig. 

Een geweldige tip om te onthouden als je receptglazen draagt om late nacht te lezen, is om elk half uur korte pauzes te nemen. Het is misschien moeilijk om je te concentreren op het lezen als je moe bent, maar het bijhouden van tabbladen op het moment dat je uitgeeft aan het lezen in het handhaven van de focus. Bovendien is het gemakkelijk voor u om in slaap te vallen als u voldoende tijd besteedt aan de taak na een uur of twee van het lezen. Je hoeft niet aan de reguliere routine te houden, maar heb in plaats daarvan korte pauzes elk uur of zo.

De meeste mensen die 's nachts moeten lezen, moeten ook andere soorten hulpmiddelen zoals nachtlezers of nanny-proofcomputerglazen gebruiken. Het is belangrijk dat je frequente pauzes neemt. Dit zal je helpen om je ogen te ontspannen door evenals de constante slijtage en traan te spannen. Wanneer u frequente pauzes neemt, kunt u ook goed oogcontact met de persoon naast u behouden. Oogcontact is noodzakelijk voor een succesvolle lezing en moet daarom worden gehandhaafd bij het gebruik van nachtlezers of andere apparaten met een

computerbrillen, beeldschermbrillen en een beeldschermbril kun je ook kiezen. 

verblindingsverminderingsfunctie.

Het is belangrijk dat u een bril koopt die anti-reflecterende coating heeft. Anti-reflecterende coatings helpen de glans te verminderen, vooral als u van een afstand leest. Anti-reflecterende coating helpt de levensduur van uw brillen en de veiligheid van uw ogen te vergroten. Het wordt aanbevolen om een bril te kiezen met anti-reflecterende coating die een hoog niveau van krasbestendigheid heeft. Dit helpt de duurzaamheid van uw bril te vergroten en zal uw ogen beschermen tegen krassen en slijtage in de loop van de tijd.

Home: Welcome
Posts are coming soon
Stay tuned...
Home: Blog Feed
bottom of page